reklama

Brązowy medal dla Natalii Giezek. Sukces uczennicy z Rawicza w Międzyszkolnym Konkursie Piekarskim w Poznaniu

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: Udostępnione przez ZSZ

Brązowy medal dla Natalii Giezek. Sukces uczennicy z Rawicza w Międzyszkolnym Konkursie Piekarskim w Poznaniu - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
4
zdjęć

foto Udostępnione przez ZSZ

reklama
Udostępnij na:
Facebook
EdukacjaNatalia Giezek, uczennica Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu, zdobyła 3. miejsce w Międzyszkolnym Konkursie Piekarskim „Wypieki Młodych Talentów” w Poznaniu. Jej kreatywność, precyzja oraz innowacyjny chleb „Grecka Pokusa” zostały docenione przez jury.
reklama

W czwartek, 20 listopada, w Poznaniu odbyła się rywalizacja młodych talentów piekarnictwa. Branżowe Centrum Umiejętności w Dziedzinie Piekarstwa przy Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego zorganizowało Międzyszkolny Konkurs Piekarski pod nazwą „Wypieki Młodych Talentów”. Wydarzenie to zgromadziło uczniów szkół branżowych i techników z całego regionu, którzy stanęli do walki o miano najlepszego młodego piekarza.

Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu reprezentowała Natalia Giezek, uczennica kształcąca się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych.

Wypieki na najwyższym poziomie: od kajzerki do „Greckiej Pokusy”

Jak relacjonuje szkołą, zadaniem uczestników było przygotowanie czterech rodzajów wypieków, stanowiących sprawdzian zarówno klasycznych umiejętności, jak i kreatywności: chleba pszennego, bułek kajzerek, chałki oraz pieczywa innowacyjnego.

reklama

Natalia Giezek udowodniła, że doskonale radzi sobie z każdą kategorią, wykonując wszystkie zadania na bardzo wysokim poziomie:

  • Chleb pszenny: Estetyczny, charakteryzujący się prawidłową strukturą.
  • Bułki kajzerki: Klasyczne i perfekcyjnie, starannie uformowane.
  • Chałka: Wyróżniająca się równym, efektownym splotem.
  • Pieczywo innowacyjne: Absolutnym hitem okazał się autorski chleb Natalii - „Grecka Pokusa”, który zaskoczył jury oryginalnością i wyjątkowym smakiem.

Jury docenia potencjał i kreatywność

Jury konkursowe nie kryło uznania dla pracy uczennicy z Rawicza. Podkreślono jej profesjonalizm i świetną organizację w piekarni.

- Jury konkursowe bardzo pozytywnie oceniło pracę Natalii, podkreślając jej dokładność, dobrą organizację czasu oraz umiejętność pracy z ciastem piekarniczym - informuje Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu.

reklama

Jak dodają przedstawiciele szkoły, szczególnie zwrócono uwagę na jej potencjał zawodowy oraz kreatywność, która zaowocowała wyjątkowym wypiekiem innowacyjnym.

Dzięki wysokiej jakości wykonanych wypieków i ogromnemu zaangażowaniu, Natalia Giezek zasłużenie zajęła 3. miejsce w konkursie.

 

 

 

 

reklama
WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama
logo