W Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu odbył się konkurs na najpiękniejszy stół wielkanocny. Wzięli w nim udział uczniowie klas I i II technikum w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. \r\nUczestnicy wykonywali dania wielkanocne, podawane tradycyjnie na świąteczne śniadanie. Nie zabrakło takich potraw jak żurek z jajkiem i białą kiełbasą, jaja nadziewane i faszerowane, pomidory z twarożkiem, szynka faszerowana sałatką jarzynową i wiele innych. Komisja konkursowa w skład, której wchodziły nauczycielki zajęć praktycznych Monika Świtała i Renata Uźniak oceniała prace uczniów biorąc pod uwagę następujące kryteria: nakrycie stołu, dobór elementów dekoracyjnych i barw, estetyka podania potraw, organizacja pracy, pomysłowość. I miejsce zajął uczeń klasy II Tomasz Fąferek, II miejsce uczennice klasy I Dagmara Boryczka i Sylwana Cichowlas, na III miejscu były dwie drużyny Monika Spica i Magdalena Szałata oraz Karol Danek i Patryk Kapała, uczniowie klasy II. Wyróżnienie otrzymały Andzelika Stelmach i Alicja Strugała.(JM)
Konkurs na najpiękniejszy stół
Opublikowano:
Autor: Anna Korpas Fijolek
Przeczytaj również:
Kultura
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE