reklama
reklama

Dziś dzień pizzy. W tej pizzerii zjesz konkretną porcję

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Dziś dzień pizzy. W tej pizzerii zjesz konkretną porcję  - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Promowane Rodzajów pizzy jest wiele. Każdy ma swoją ulubioną. Tradycja jej jedzenia „przywędrowała” do nas w latach 70. oczywiście z Włoch, która jest ojczyzną pizzy. Najchętniej jadamy ją poza domem - w ulubionych pizzeriach.
reklama

Pizzeria Debet istnieje od 20 lat. Początkowo działała przy ul. Paderewskiego w Miejskiej Górce, ale obecnie ma swoją siedzibę w Dąbrowie. Pizzę można zjeść na miejscu lub zamówić na wynos, czy z dowozem do domu.

Pizza - jaka jest najbardziej lubiana?

 

Do wyboru jest 25 pozycji o niepowtarzalnych, fantazyjnych nazwach takich jak: Księżycowa, Wielki Kanion, Zagłoba, Szalony Koń, Bezmiar Bałtyku, Minich, Pasjans, Mecenas, ale klienci najbardziej upodobali sobie dwie.

Jedna to pizza Alkapone zawierająca oprócz podstawowych składników, czyli sosu i sera także szynkę, salami, pieczarki, kukurydzę, paprykę i oregano. Druga o wiele mówiącej nazwie „Świńska”, czyli z dużą ilością mięsa dla miłośników solidnego jedzenia. Można w niej znaleźć salami, kabanosy, boczek, frankfurterki.

- My nie jesteśmy włoską pizzerią, ale polską, czyli na bazie smakołyku podajemy klientom, to co najbardziej lubią. Ciasto nie jest też bardzo cienkie, ale nieco grubsze, żeby faktycznie była ona syta. My jesteśmy regionem rolniczym, gdzie ludzie ciężko pracują fizycznie, więc lubią konkretnie i dobrze zjeść - przyznaje szczerze Danuta Klupiec, właścicielka lokalu i zaznacza, że chyba takie podejście się sprawdza, skoro klienci wracają.

W czym tkwi sekret dobrego smaku pizzy?

 

W czym tkwi sekret pizzy z Debetu? Właścicielka podkreśla, że przede wszystkim w tym, że ciasto jest zawsze świeże i wyrabiane ręcznie.

- Nie używamy do tego żadnych maszyn, a ciasta też nie mrozimy, zawsze robimy je na bieżąco. W jeden dzień weekendu potrafimy zużyć około 30 kg mąki – opowiada Danuta Klupiec.

Jak dodaje wszystkie składniki używane do wykonywania pizzy pochodzą także z lokalnych i okolicznych punktów. Sos pomidorowy i czosnkowy pracownicy także robią sami. - Pizza to jest produkt uniwersalny, który smakuje wszystkim i nadaje się na każdą okazję. Może zastąpić obiad, kolację, a nawet danie na jakiejś imprezie - wyjaśnia.

 

 

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
reklama
reklama