150 ton twarogu i prawie 70 tysięcy butelek maślanki co miesiąc produkowanych jest w rawickiej mleczarni. A to tylko dwa spośród kilkudziesięciu produktów.
\r\nPraca w mleczarni zaczyna się już o piątej rano. - Najwcześniej przychodzą pracownicy z działu produkcji. Niestety, mamy taki charakter pracy, że u nas nie ma wolnych sobót czy niedziel albo świąt. Za to pracownicy mają wolny dzień w tygodniu - mówi Jerzy Tylicki, prezes mleczarni, w której zatrudnionych jest około 100 osób.
(HD)
więcej o rawickiej mleczarni można przeczytać w bieżącym numerze Życia Rawicza
125-letnia mleczarnia słynie z produkcji sera, masła i kefiru
Opublikowano:
Autor: Beata Frąckowiak
Przeczytaj również:
Wiadomości
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ
Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM
e-mail
hasło
Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE