Od 2010 roku na ekranach telewizorów możemy oglądać „Kuchenne rewolucje”, emitowane przez stację TVN. Program przedstawia zmiany przeprowadzane w restauracjach w całym kraju, których celem jest ratunek lokali przed zamknięciem. Od samego początku prowadzącą rewolucje jest znana restauratorka, Magda Gessler. W tym czasie udało jej się przeprowadzić wiele metamorfoz. Większość z nich zakończyła się sukcesem.
Magda Gessler w Rawiczu - jaki lokal odwiedziła?
Od sierpnia 2018 przy rawickim Palcu Wolności działa „Głodny Polak”. Lokal serwujący popularne dania domowej kuchni polskiej. W ich karcie znajdziemy naleśniki, kotlety i surówki. W niedzielę, 16 czerwca, przed godziną 19:00 przed lokal zajechała Magda Gessler.Po niemal godzinie przygotowań restauratorka wyszła, aby rozpocząć pracę przy nagraniach programu. Na ten moment czekała spora grupa mieszkańców Rawicza, którzy przyszli w pobliże restauracji, by choć na chwilę na żywo zobaczyć prowadzącą "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler, zanim weszła do lokalu, pozdrowiła zgromadzonych na placu ludzi.
Magda Gessler w Rawiczu - startują "Kuchenne rewolucje"
To pierwszy dzień rewolucji w rawickim lokalu. Magda Gessler na przeprowadzenie metamorfozy restauracji potrzebuje czterech dni. To oznacza, że na jej efekty mieszkańcy Rawicza i nie tylko muszą poczekać do środy. Obserwując emitowane odcinki programu możemy spodziewać się zmiany wyglądu, serwowanych potraw oraz nazwy lokalu. Czekamy na efekty.Członkowie ekipy filmowej poinformowali mieszkańców zgromadzonych przed restauracją, że kręcony w Rawiczu odcinek zostanie wyemitowany ma antenie TVN jesienią tego roku.
Magda Gessler w Rawiczu - za kulisami
Podczas kręcnia programu w Rawiczu, Magda Gessler oraz zespół programu mieszkają w niedalekim Pakosławiu.
- Od soboty mamy przyjemność gościć w pałacu panią Magdę Gessler wraz z całym zespołem Constantin Entertainment Polska Sp. z o.o. w ramach kręcenia "Kuchennych Rewolucji" w jednej z rawickich restauracji. W tym czasie zaserwowaliśmy pani Magdzie kilka posiłków, które głównie opierały się na lokalnych, sezonowych produktach. Jesteśmy dumni, że mogliśmy zaprezentować nasze kulinaria i tradycje, a także podzielić się naszą gościnnością. Cały ten czas jest dla nas cennym doświadczeniem i jesteśmy niezwykle szczęśliwi, że razem możemy tworzyć wspomnienia - przekazała Agnieszka Hajnce z Pałacu Pakosław.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.