Szef cukrowni podsumowuje tegoroczną kampanię. Kampania w miejskogóreckiej cukrowni, należącej do koncernu Pfeifer & Langen Polska S.A zakończyła się 23 stycznia. - Rozpoczęliśmy 5 września. Plan zakładał przerobienie około 530 tys. ton buraków - podkreśla Jacek Sobczyński, szef produkcji cukrowni w Miejskiej Górce. Ostatecznie, przerobiono ponad 580 tys. ton surowca. - Wynika to przede wszystkim ze zwiększenia plonu. Ponadto, na taką sytuację wpłynęły wewnętrzne regulacje w firmie, między zakładami - tłumaczy Sobczyński. Po raz pierwszy w trakcie tegorocznej kampanii uruchomiono nowy ekstraktor wieżowy (urządzenie służące do wydobywania cukru z buraków). - Sprawdził się i zdał egzamin - zaznacza. - W porównaniu do ubiegłego roku, kampania była dłuższa i na większym poziomie przerobowym. Trzeba jednak zaznaczyć, że przebiegała sprawnie i bezpiecznie - dodaje Jacek Sobczyński. (kp)
Miejska Górka. Przerobili 580 tys. ton buraków
Opublikowano:
Autor: Elżbieta Rzepczyk
Przeczytaj również:
Wiadomości
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE