Żywienie oraz zdrowotność trzody chlewnej, to temat przewodni pierwszej sesji Warsztatów Złotych Praktyk, organizowanych w ramach ósmej edycji konkursu Hodowca Roku.
\r\nWśród zaproszonych prelegentów byli wyłącznie praktycy, w tym trzech lekarzy weterynarii. - Staramy się każdego roku rozwijać konkurs, by stawał się coraz większym magnesem do współpracy z PKM Duda. Wzbogacenie konkursu o część merytoryczną, podczas której mogłoby dojść do wymiany doświadczeń z zakresu tuczu, z zamiarem poszukiwania najlepszych rozwiązań oraz doskonaleniem jego jakości - okazało się być trafionym pomysłem - mówi Grzegorz Ograbek, dyrektor ds. Ekonomicznych i Surowcowych PKM Duda. Wygłoszone na konferencji prezentacje można znaleźć na stronie internetowej www.hodowcaroku.pl.
(HD)
O żywieniu i zdrowiu trzody chlewnej
Opublikowano:
Autor: Beata Frąckowiak
Przeczytaj również:
Wiadomości
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE