„Afera solna” na terenie powiatu rawickiego? \r\nPodejrzaną sól zabezpieczono w czterech z osiemnastu skontrolowanych przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Rawiczu zakładach. - Sprawdzamy zakłady produkujące żywność, czyli głównie piekarnie oraz ciastkarnie - wyjaśnia dyrektor Grażyna Marczyńska. - Tacy odbiorcy jak my, nie muszą wiedzieć, z jakiego źródła pochodzi sól. Jedziemy do hurtowni i kupujemy. U nas, aż tak dużo tej soli nie potrzeba. Co innego masarnie, czy przetwórnie ryb i warzyw. Tam sól jest przetwarzana w ogromnych ilościach - tłumaczy jeden z rawickich piekarzy, którego odwiedzili inspektorzy sanepidu. (kp)
\r\nKtóre przedsiębiorstwa z terenu powiatu rawickiego mogły wykorzystywać sól wypadową (przemysłową) do celów spożywczych?
\r\nWięcej na ten temat w aktualnym wydaniu \"Życia\"