Na polach w Dolinie Baryczy w okolicy Żmigrodu odbyło się dziś wielkie ogórkorwanie - trzecia edycja spotkania u Sznajderów, wieńczącego tegoroczny sezon ogórkowy.
W sobotnie popołudnie pola należące do Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera były otwarte dla wszystkich odwiedzających - ogórki można było zbierać ręcznie, a nawet z... samolotu. Na miejscu na uczestników czekał MINI JARMARK, na którym można było degustować kiszone warzywa i soki, a także kupić, m.in. pyszne pierogi, ciastka, napoje, miody, jajka, warzywa i sery - wszystko od lokalnych gospodarzy. Nie zabrakło też atrakcji dla najmłodszych, m.in. błotnej dziury, strażackiego prysznicu i warsztatów kiszenia ogórków z udziałem MasterChef Juniorek.
Dla każdego uczestnika w prezencie dostępne były też mapy Doliny Baryczy z atrakcjami turystycznymi do zwiedzania.