reklama

Zrobiliście za dużo jedzenia na święta? Można je zanieść do jadłodzielni

Opublikowano:
Autor:

Zrobiliście za dużo jedzenia na święta? Można je zanieść do jadłodzielni - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościPrzypominamy, że w Rawiczu od grudnia minionego roku funkcjonuje miejsce, gdzie można zostawić nadmiar żywności. Skorzystają z niej potrzebujący.
reklama

Jadłodzielnia jest zlokalizowana przy zmodernizowanym obiekcie przy ul. Buszy 5 - od strony biblioteki. Opiekuje się nią Zespół Caritas działający przy kościele pw. św. Andrzeja Boboli.
 
 

Co można zostawić w jadłodzielni?

  • produkty, które sami byśmy zjedli,
  • produkty, które przekroczyły datę minimalnej trwałości – ,,najlepiej spożyć przed”, ale nie przekroczyły terminu przydatności do spożycia – ,,należy spożyć do”,
  • rzeczy zapakowane w szczelne pojemniki,
  • wyroby własne, np. ciasto lub zupa starannie i szczelnie zapakowane, z naklejonym opisem potrawy i datą przygotowania,
  • sery,
  • jogurty,
  • twarogi.

Tych produktów nie zostawiamy w jadłodzielni:

  • surowe mięso,
  • produkty z niepasteryzowanego, ,,surowego” mleka,
  • dań zawierających surowe jaja (np. budynie, kremy, domowe majonezy itp.),
  • produktów napoczętych, np. otwartych puszek,
  • produktów wymagających warunków chłodniczych, które przebywały poza lodówką dłużej niż 30 minut,
  • rzeczy, które mają oznaki popsucia, nietypowy zapach lub kolor, są nadgniłe lub mają wydęte wieczka,
  • tego, co miało kontakt z odpadami spożywczymi komunalnymi lub znajdowało się w kontenerach na odpady.
 

reklama
reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
reklama
reklama