Czekając na ogłoszenie wyników, można było oglądać dwie wystawy: gołębi rasowych oraz malarstwa pochodzącej z Rawicza, Olgi Knop (obecnie uczy się we Wrocławskiej Szkole Fotografii).
Ma scenie zaprezentował się Zespół Śpiewaczy „Dębioki”, a po nim odbył się „rodzinny” pokaz Akademii Taekwon-Do. Rodzinny, gdyż był to Piotr Chudy, jego córka i 4-letni wnuczek Pawełek.
Potem w pięciu grupach wiekowych, zaprezentowała się Akademia Baletu „Balerina”. W tym samym czasie dotarły „Rawickie Deptaczki”, które w ramach spaceru Nordic Walking okrążyły planty.
Jury Gminnego Konkursu „Smak Tradycji” (Grzegorz Kubik - przewodniczący, Teresa Palacz, Julita Augustyniak, Paweł Szybaj, Grażyna Konopka, Adriana Miara) zdecydowało przyznać następujące nagrody i wyróżnienia:
Kategoria I: produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego - I miejsce - Rawickie Stowarzyszenie Rodziców i Przyjaciół Osób Niepełnosprawnych „Bursztyn” za produkt: Pierś z kaczki pieczona i kapusta modra zasmażana
Kategoria II: produkty regionalne pochodzenia roślinnego - I miejsce - Dzienny Dom Pomocy Społecznej w Rawiczu, za sernik wielkanocny
Kategoria III: napoje regionalne - I miejsce - Lawendowy Łaszczyn za produkt: Lawendówka na zdrowie
Kategoria IV: inne produkty regionalne - I miejsce - KGW w Ugodzie „Ugodzianki” za zupę szczawiową
Wyróżnienia: KGW z Łąkty i Teresa Krystek
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.