Wielkanocny pokaz kulinarny w Chojnie.
\r\nJak zawsze poprowadziła go Zdzisława Ostrowska, pracownik Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Lesznie. - Mam nadzieję, że każda z pań znajdzie tu coś dla siebie. Być może niejedna potrawa z dzisiejszego pokazu znajdzie się na wielkanocnym stole uczestniczek naszego spotkania - powiedziała Zdzisława Ostrowska. W wielkanocnym menu znalazły się m.in. sałatka pieczarkowa, jajka faszerowane, żurek, kurczak faszerowany, pieczeń rzymska, sosy chrzanowy i szczypiorkowy, rolada szpinakowa z łososiem, a na deser - torcik z adwokatem. Panie przygotowywały potrawy w trzyosobowych grupach. Na koniec wszystkie degustowały przyrządzone dania i wzajemnie wymieniały się swoimi spostrzeżeniami.
(HD)
wkróce galeria zdjęć z tejże imprezy. Przepisy na dania będzie można znaleźć w wielkanocnym wydaniu Życia Rawicza.
Jajka, mięsa i tort na deser
Opublikowano:
Autor: Beata Frąckowiak
Przeczytaj również:
Kultura
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE