Kulinarne tradycje wielkanocne

Opublikowano:
Autor:

Kulinarne tradycje wielkanocne - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura

Zbliżające się święta zainspirowały uczniów Zespołu Szkół Zawodowych do udziału w kulinarnym konkursie „Tradycje wielkanocne”.

Rywalizowało 6 dwuosobowych drużyn technikum żywienia i usług gastronomicznych. Zadaniem uczniów było przygotowanie słonej i słodkiej potrawy wielkanocnej. Uczniowie wykazali się dużą pomysłowością, oryginalnością oraz niepowtarzalnym smakiem. (WJ)

Wyniki konkursu kulinarnego: I miejsce - Julia Wędlik i Weronika Ratajczak za przygotowanie sernika oraz tarty ze szpinakiem i jajkiem, II miejsce - Aleksandra Sobierajska i Aleksandra Szczepaniak za miodownik i ciasto francuskie nadziewane filetem z kurczaka oraz pieczarek, III miejsce - Aleksandra Dmyterko i Patrycja Chmielewska za przygotowanie mazurka i jajek nadziewanych różnymi pastami.
 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE