reklama

Wizyta rawickich gastronomów w „Brewiczu”

Opublikowano:
Autor:

Wizyta rawickich gastronomów w „Brewiczu” - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura

Uczniowie klasy III technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu, uczestniczyli w wycieczce zawodoznawczej do lokalu gastronomicznego „Brewicz”.

Młodzież mogła zobaczyć zupełnie nowy lokal gastronomiczny, który łączy dwie funkcje - browaru i restauracji w jednym pomieszczeniu. Właściciel „Brewicza” Karol Kaniewski opowiedział bardzo szczegółowo w jaki sposób produkuje piwo i jakie czynniki wpływają na jego jakość. Pokazał część produkcyjną, kuchnię oraz bar. Uczniowie mogli zobaczyć w jaki sposób są bonowane, a następnie realizowane zamówienia od gości.

Ciekawym elementem wystroju restauracji są zbiorniki do warzenia piwa ustawione w sali restauracyjnej, do których można było zajrzeć i zobaczyć jak wyglądają od środka.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE