reklama

Nowa cukiernia w Rawiczu. Zapraszają po domowe ciasta i finezyjne torty

Materiał promocyjny

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Nowa cukiernia w Rawiczu. Zapraszają po domowe ciasta i finezyjne torty - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
17
zdjęć

Udostępnij na:
Facebook
Promowane Na rawickim deptaku przy ul. 17 Stycznia dla klientów stanęła otworem nowa cukiernia. Możemy w niej kupić wypieki z Zakładu Ciastkarskiego Piotr Lisiak. Jak zdradzili przedstawiciele firmy, w swojej ofercie mają wyroby oparte na tradycyjnych, rodzinnych recepturach, a do ich przyrządzania używają tylko naturalnych produktów.

Na rynku działają od 35 lat. Siedzibę główną mają w Poniecu, tam też znajdują się dwa sklepy z ich wypiekami. Kolejny jest w Bojanowie. Od 7 marca wyroby Zakładu Ciastkarskiego Piotr Lisiak, można kupić także w Rawiczu, w punkcie przy ul. 17 Stycznia 15 (deptak). 

Tradycyjne receptury

Jak zapewnia Bartłomiej Lisiak, przedstawiciel cukierni, ciasta i ciastka powstają w oparciu o tradycyjne receptury, które w rodzinie przekazywane są z pokolenia na pokolenie. 

- Działamy na bazie naturalnych produktów, tak jak być powinno - tradycyjnie i domowo. Ma być przede wszystkim smacznie - podkreśla.

Ciasta drożdżowe, kruche, bezy i torty

Choć są małą cukiernią w ich ofercie każdy znajdzie coś dla siebie. Na półkach w Rawiczu do wybory mamy różnego rodzaju ciasta drożdżowe - np. pączki z malinami lub powidłami, rogale z serem lub budyniem, ciastka kruche, czekoladowe, szeroką gamę ciastek bezowych, tortoletki, babeczki, finezyjne torty i ogromny wybór ciast deserowych.

Torty artystycznie malowane

Jak zdradza Bartłomiej Lisiak, ich cukiernia ma swojej ofercie także torty artystyczne, wykonywane na zamówienie. Wyjaśnia, że zamówienia takiego wypieku najlepiej dokonać dwa tygodnie wcześniej. Z klientem są omawiane wszelkie szczegóły - rodzaje figurek, forma wykończenia - np. marcepan lub krem.

- Są to torty zdobione przez artystkę. Malowane ręcznie pędzelkiem, nie z żadnego szablonu - zachwala Bartłomiej Lisiak. 

Chleb „od święta”

Z kolei, Marzena Lisiak dopowiada, że w soboty na klientów ich sklepów czeka niespodzianka.

- To naturalny chlebek, bułeczki i bagietki - zdradza.

Wyjaśnia, że z racji tego, iż zakład jest niewielką firmą i nastawioną na wypiek ciasta, pieczywo przygotowywane jest tylko na soboty. 

Cieszą się, że są w Rawiczu

W dniu otwarcia sklepu w Rawiczu przedstawiciele firmy z Ponieca podkreślili jak bardzo się cieszą, że mogą z rawiczanami podzielić się swoimi wyrobami. Nie ukrywali, że nowa lokalizacja była odpowiedzią na sugestie klientów, którzy dopytywali o punkt w Rawiczu.

- Nie da się ukryć, że otrzymaliśmy duże wsparcie od wynajmującego lokal, za co również dziękujemy - podkreśla przedstawicielka cukierni. 

Na zakupy do nowej cukierni możemy się wybrać od wtorku do piątku w godz. 9:00 - 17:00 oraz w soboty i niedziele w godz. 9:00 - 14:00.

WRÓĆ DO ARTYKUŁU
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE