Firma nadal poszukuje ludzi do pracy.
\r\n-Na początek zatrudnimy 20 osób, ale jeśli wszystko pójdzie pomyślnie, to jeszcze w tym roku chcemy zwiększyć zatrudnienie do 50 pracowników - zapewnia Dursun Turna, prezes zarządu spółki. Przyznaje, że część osób już jest zatrudnionych m.in. w administracji, ale rekrutacja nadal trwa. Potrzebne są jeszcze osoby do działu produkcji. - Chętnie zatrudniamy osoby mieszkające na terenie gminy Pakosław i okolic. Jednak jeśli chodzi o specjalistów, to ich już musimy szukać trochę dalej. Produkcja kebabów jest dość specyficzna i najpierw musimy nauczyć naszych pracowników je robić - przyznaje prezes.
(HD)
Ile mięsa przerabiane będzie w Białymkale? Dokąd trafią produkowane tam kebaby? Jak układa się współpraca Dursuna Turna z lokalnymi samorządami? Szczegóły w bieżącym wydaniu Życia Rawicza.
7 maja rusza produkcja kebabów w Białymkale
Opublikowano:
Autor: Beata Frąckowiak
Przeczytaj również:
Wiadomości
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ
Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM
e-mail
hasło
Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE