Właściciel zakładu w Bojanowie Marek Jakubiak zapewnia, że będzie współpracował z okolicznymi rolnikami
\r\n- Chcę, aby mieli pociechę z tego zakładu. Kontraktacja jęczmienia browarnego będzie do 4 tys. ton rocznie i to jest dużo. Tyle moje browary potrzebują słodu - podkreśla inwestor. Jak zaznacza, żeby wyprodukować dobre piwo, musi być najlepszej jakości słód z dobrego jęczmienia. - Dla browaru najlepiej nadaje się jęczmień browarny. Będą informacje dla rolników, jakie odmiany są zalecane - zapowiada odpowiedzialny za uruchomienie bojanowskiego zakładu Krzysztof Fałdowski, prezes zarządu spółki Browar Ciechan.
Oprócz jęczmienia, właściciel browaru sygnalizuje również zapotrzebowanie na chmiel. - Wiem, że są tu uprawy chmielu. Taka plantacja również będzie nas interesować. (KC)
Jęczmień i chmiel dla browaru
Opublikowano:
Autor: Karolina Ciemniak
Przeczytaj również:
Wiadomości
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE