reklama

Jęczmień i chmiel dla browaru

Opublikowano:
Autor:

Jęczmień i chmiel dla browaru - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Właściciel zakładu w Bojanowie Marek Jakubiak zapewnia, że będzie współpracował z okolicznymi rolnikami \r\n- Chcę, aby mieli pociechę z tego zakładu. Kontraktacja jęczmienia browarnego będzie do 4 tys. ton rocznie i to jest dużo. Tyle moje browary potrzebują słodu - podkreśla inwestor. Jak zaznacza, żeby wyprodukować dobre piwo, musi być najlepszej jakości słód z dobrego jęczmienia. - Dla browaru najlepiej nadaje się jęczmień browarny. Będą informacje dla rolników, jakie odmiany są zalecane - zapowiada odpowiedzialny za uruchomienie bojanowskiego zakładu Krzysztof Fałdowski, prezes zarządu spółki Browar Ciechan.
     Oprócz jęczmienia, właściciel browaru sygnalizuje również zapotrzebowanie na chmiel. - Wiem, że są tu uprawy chmielu. Taka plantacja również będzie nas interesować. (KC)

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE