Zawody odbyły się w nowej hali KGHM Ślęza Arena. Był to pierwszy start lekkoatletów w tym sezonie halowym.
- Cieszy również liczba naszych zawodników, bo tak dużo nas jeszcze na zawodach nie było. Start był bardzo udany. Praktycznie wszyscy poprawili swoje rekordy życiowe. Przed nami kolejne zmagania i zobaczymy, jakie jeszcze nam przyniosą emocje - mówi Maciej Ratajczak, trener MUKS SZOK.
We Wrocławiu młodzi sportowcy zaprezentowali się w nowych strojach kupionych dzięki wpływom 1,5 % za 2023 rok przy wsparciu finansowym rodziców.
- Za tę pomoc bardzo dziękujemy - zaznacza trener.
WYNIKI ZAWODNIKÓW MUKS SZOK Bojanowo z 14 stycznia:
- Agata Kubis - skok w dal - 4.09 m PB, 60 m - 9.12s PB (rekord życiowy)
- Aleksandra Prozorowska - 60m ppł- 11.37s PB, 60m -8.93s PB
- Alicja Zyber - 60m -9.71s PB, 200m - 33.77s PB
- Amelia Derlatko - 60m - 9.06s PB
- Bartosz Kaczmarek - 60m - 9.78s PB
- Bartłomiej Józefowiak - 60m - 7.63s PB, 300m - 38.18s PB ( 2 wynik w kraju U16)
- Franciszek Zuter - 60m - 7.68s PB, trójskok - 12.83m (6 wynik w kraju U20)
- Iga Angier - 60m - 9.24s PB
- Joanna Krawiec - pchnięcie kulą - 7.45m PB
- Julia Szymańska - 60m - 10.06s PB
- Klaudia Piotrowska - 60m - 8.18s, 300m - 42.04s PB (10 wynik w kraju U18)
- Lena Ratajczak - 60m - 10.06s PB
- Lena Rudyńska - 60m - 9.32s PB, skok w dal - 4.09m PB
- Maja Ratajczak - 60m - 9.25s PB, skok w dal - 3.55m
- Malwina Mucha - 60m - 9.15s PB, 200m - 30.60s PB
- Mateusz Karpiński - 60m - 9.60s PB
- Maya Maćkowiak - 60m - 9.37s PB, skok w dal - 3.58m
- Małgorzata Zuter - 60m ppł - 11.11s PB, skok wzwyż - 135cm
- Nikola Szumna - 60m - 9.14s PB, 60m ppł - 11.36s PB
- Oliwia Tatarek - 60m ppł - 12.26s PB, 60m - 9.83s PB
- Rafał Wojciechowski - 60m - 8.62s PB, 1000m - 3.13.27 PB (5 wynik w kraju U14 )
- Sandra Winiarska - 60m - 9.15s PB
- Weronika Mikołajczak - 60m - 9.69s PB
- Zofia Ratajczak - 60m ppł - 9.38s, skok w dal - 4.78m
- Wiktoria Kościańska - 60m - 9.62s PB, 200m - 32.45s PB
Chcesz przekazać 1,5% swojego podatku na działalność bojanowskiego klubu sportowego. Zobacz jak możesz to zrobić ↓