Impreza rozpoczyna sie już jutro na poznańskim Starym Rynku.
\r\nWśród wystawców Jarmarku Dobrego Smaku nie zabraknie producentów wysokiej jakości polskich przysmaków. Będą poznańskie szare kluchy, wędzone i smażone ryby z Milicza, sery zagrodowe z Wielkopolski, Dolnego Śląska, Podhala i Podlasia, tradycyjne nalewki, piróg biłgorajski i wiele innych smakołyków. Będą tam tez rawiccy producenci. Jak zapowiadają organizatorzy, mnóstwo pokus czeka również na smakoszy o bardziej kosmopolitycznych podniebieniach. Serwowane będą bowiem m.in. bretońskie ostrygi, węgierskie wędliny, przetwory czy cudownie słodki sękacz - kürtöskalács, litewskie czarne chleby i kindziuki, francuskie galettes, piwa belgijskich trapistów, hiszpańskie oliwy, suszone pomidory i ser halloumi z Cypru oraz wina ze wszystkich chyba regionów winiarskich starego kontynentu.
(HD)
Szczegółowy program na stronie www.ofds.pl/pl/program.
Rusza Festiwal Dobrego Smaku w Poznaniu
Opublikowano:
Autor: Beata Frąckowiak
Przeczytaj również:
Wiadomości
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE