Składniki:
- około 1,5 kg karczku,
- 0,5 szklanki oliwy lub oleju,
- 5 ząbków czosnku,
- 1 duża cebula,
- 2 liście laurowe,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
- 2 łyżka dowolnej przyprawy grillowej,
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
- 1 łyżeczka suszonego majeranku,
- 1 łyżka słodkiej papryki,
- 1 łyżeczka musztardy,
- 2 łyżki ketchupu
Wykonanie:
Mięso kroję w plastry. Czosnek przepuszczam przez praskę. Cebulę drobno siekam. Wszystkie składniki marynaty łączę w misce i dokładnie mieszam. Smaruję nią mięso i odstawiam do lodówki na co najmniej 12 godzin. Tak zamarynowane mięso układam na mocno rozgrzanym ruszcie.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.