W rawickim Zespole Szkół Zawodowych odbył się konkurs gastronomiczny „Podróże kulinarne”. Wzięło w nim udział dziewięć dwuosobowych drużyn.Zadaniem uczestników było przygotowanie dwóch potraw, dekoracji stołu oraz opracowanie przewodnika po kraju, z którego wywodziła się dana kuchnia. Uczniowie zaprezentowali kuchnie: węgierską, wietnamską, meksykańską, grecką, włoską, francuską, podhalańską, amerykańską i hiszpańską.
Uczestnicy konkursu wykazali się bardzo dużą kreatywnością i pomysłowością, a co najważniejsze, przygotowane potrawy były bardzo smaczne. (WJ)
Wyniki kulinarnej rywalizacji
Komisja konkursowa w składzie: Krzysztof Kazuń i Beata Glura (wicedyrektorzy szkoły), Mirosława Paprocka, Rafał Jędrzejak, Iwona Kurzawa oraz Renata Uźniak (nauczyciele) przyznała następujące nagrody i wyróżnienia: dwa równorzędne I miejsca - Aleksandra Sobierajska i Aleksandra Szczepaniak (kuchnia podhalańska) oraz Katarzyna Szkudlarek i Sylwana Cichowlas (kuchnia węgierska), II miejsce – Dominik Kozłowski i Paulina Twardowska (kuchnia wietnamska). Pozostali uczestnicy konkursu otrzymali wyróżnienia.
Konkurs kulinarny w ZSZ
Opublikowano:
Autor: Anna Konieczna
Przeczytaj również:
Kultura
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE