„DWORECKI” wystartował w konkursie „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym”
Po raz czterdziesty dziewiąty Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu z Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie zorganizował konkurs pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym - WIOSNA 2018”. Podstawą konkursowej oceny jakościowej wędlin była ocena sensoryczna wykonywana przez dwa ośmioosobowe zespoły rzeczoznawców. Poddano jej grupy wędliny: kiełbasy, produkty blokowe, wędliny podrobowe, wyroby garmażeryjne, w tym dania gotowe, galarety mięsne i mięsno-warzywne oraz konserwy.
Do konkursu zgłoszono 158 próbek z 43 zakładów mięsnych i drobiarskich, w tym z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego "DWORECKI" Sp. J. w Golejewie.
Po ocenie specjalistów salceson bawarski, kiełbasa z kotła, biała parzona firmowa, smalczyk ze spiżarni oraz mięsiwo ze spiżarni produkowane w golejewskim przedsiębiorstwie wyróżniono specjalnym dyplomem. Dyplom za salceson ozorkowy otrzymał też Zakład Mięsny KONARCZAK Sp. J. z Pogorzeli.