reklama

Dyplom za kiełbasy, mięsiwo, salceson i smalczyk

Opublikowano:
Autor:

Dyplom za kiełbasy, mięsiwo, salceson i smalczyk - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

„DWORECKI” wystartował w konkursie „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym”

Po raz czterdziesty dziewiąty Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu z Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie zorganizował konkurs pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym - WIOSNA 2018”. Podstawą konkursowej oceny jakościowej wędlin była ocena sensoryczna wykonywana przez dwa ośmioosobowe zespoły rzeczoznawców. Poddano jej grupy wędliny: kiełbasy, produkty blokowe, wędliny podrobowe, wyroby garmażeryjne, w tym dania gotowe, galarety mięsne i mięsno-warzywne oraz konserwy.

Do konkursu zgłoszono 158 próbek z 43 zakładów mięsnych i drobiarskich, w tym z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego "DWORECKI" Sp. J. w Golejewie.

Po ocenie specjalistów salceson bawarski, kiełbasa z kotła, biała parzona firmowa, smalczyk ze spiżarni oraz mięsiwo ze spiżarni produkowane w golejewskim przedsiębiorstwie wyróżniono specjalnym dyplomem. Dyplom za salceson ozorkowy otrzymał też Zakład Mięsny KONARCZAK Sp. J. z Pogorzeli.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

logo