Żurek z białą kiełbasą, faszerowany filet z kurczaka, kaczka pieczona z jabłkami lub pomarańczami, gotowane szynki wielkanocne, sałatka warzywna i galaciki drobiowe to tylko niektóre z propozycji firm cateringowych, przygotowujących wielkanocne menu.
- Coraz więcej osób oszczędza swój czas i korzysta z usług profesjonalnych kucharzy. Wielkanocna oferta Pałacu w Pakosławiu to tradycyjne szynki gotowane, pasztety, pieczenie, sałatki czy też staropolski żur - podkreśla Agnieszka Hajnce, specjalista ds. marketingu Pałacu w Pakosławiu.
Zaznacza, że wszystkie potrawy i słodkie wypieki: serniki, mazurki czy babki, przyrządzane są przez szefów kuchni wedle staropolskich receptur, co pozwala na zachowanie ich oryginalnego, tradycyjnego smaku.
- Ogromnym powodzeniem cieszył się w tym roku nasz sernik, którego upiekliśmy ponad 20 sztuk. Jako ciekawostkę dodam, że produkcję baranków wielkanocnych z masła opanowaliśmy w tym roku do perfekcji, przygotowując ich ponad 600 - dodaje Dariusz Pietrzyk, szef pałacowej kuchni.