reklama

Marcin Olzacki w 5. odcinku programu Masterchef. Jak mu poszło?

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: Archiwum

Marcin Olzacki w 5. odcinku programu Masterchef. Jak mu poszło? - Zdjęcie główne

foto Archiwum

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości5. odcinek popularnego programu kulinarnego Masterchef okazał się być ostatnim dla mieszkańca gminy Jutrosin - Marcina Olzackiego.
reklama

Mieszkaniec Nad Stawem w gminie Jutrosin, Marcin Olzacki, bez problemu przeszedł eliminacje do 11. edycji programu kulinarnego Masterchef. Program jest emitowany od 4 września na antenie TVN.

Marcin Olzacki w Masterchefie. W eliminacjach jury zachwycone

W pierwszym odcinku jutrosinianin przekonał do siebie jury - przygotowując comber z królika na pęczaku, do tego konfiturę z cebuli i pieczone różyczki kalafiora. Z rąk Michela Morana otrzymał kultowy fartuch. 

Przed tygodniem po raz pierwszy kucharze brali udział w konkurencji drużynowej. Jej akcja rozegrała się na Placu Szczepańskim w Krakowie. Uczestnicy swoimi daniami musieli zaczarować, obok jury programu, gwiazdy Dzień Dobry TVN . Każda z drużyn musiała zrobić 4-daniowe menu: amous-bushe, przystawkę, danie główne i deser. Marcin Olzacki znalazł się w drużynie, która przygotowała: groszek cukrowy nadziewany tatarem z sera koziego, buraka i jabłka w sosie ostrygowym, przegrzebki w sosie śmietanowo maślanym, polędwicę wołową z puree czekoladowo-batatowym oraz kruche ciasteczko z kawałkami czekolady, z kakaową pianką i musem morelowym na deser. 

reklama

Do drugiego zadania w tym odcinku zawodnicy podchodzili już indywidualnie. Postawiono nie lada wyzwanie - przygotowanie najważniejszego posiłku w ciągu dnia, czyli śniadania. Jajko po benedyktyńsku na bagietce oraz biszkopty z owocami w sosie angielskim - takie dania przygotował Marcin Olzacki. Szczęście sprzyjało mieszkańcowi Nad Stawem i przeszedł do 5. odcinka

Dobra passa Marcina Olzackiego w Masterchefie się skończyła

W niedzielę na uczestników znów czekały niełatwe kulinarne zadania. W pierwszej części programu uczestnicy, z zawiązanymi oczami, próbowali dań, które następne musieli odtworzyć. Marcin Olzacki przygotował polędwiczkę wieprzową z zapiekanymi ziemniakami i smardzami. 

Druga konkurencja była podzielona na dwie części. Najpierw należało poporcjować indyka, a następnie przygotować z niego potrawę. Jutrosinianin przyrządził faszerowaną nogę z indyka z puree ziemniaczanym, czerwoną zasmażaną kapustą i sosem jeżynowym. Według jury, to nie było danie na miarę awansu do kolejnego etapu programu. Marcin Olzacki pożegnał się z fartuchem Masterchefa. 

reklama

Więcej o Marcinie w programie Masterchef przeczytasz TUTAJ.

 

 

 

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama